Sveske & planeri

By Jelena

Obožavam lepe sveske i ovo će biti malo netipičan post na ovom blogu :) Početkom godine obavezno nabavim jednu koja će mi služiti kao rokovnik/planer za tu godinu. Ove godine nisam našla savršenu “iz prve” tako da ih imam nekoliko.

Prvo što sam kupila ove godine, u nekoj lokalnoj knižari, jer mi je hitno trebala sveska na poslu je ova:

sveska1

Platila sam je 480 dinara i  mogu da kažem da je solidnog kvaliteta. U pitanju je klasična, obična sveska sa linijama. Vrlo slične ovakve (ali u interesantnijim, veselim bojama) videla sam u Idei i koštaju oko 400 dinara (domaće su proizvodnje, mogu da kažem da su čak iznenađujuće lepe lol).

Ovo je sveska koju sam koristila tokom prošle godine:

sveska14

Kao prvo, nemojte se smejati zbog ovog “motivacionog” natpisa :)) on je tokom cele prošle godine bio prelepljen samolepljivom hartijom jer me bilo sramota da ga kolege vide ;p sad je otkriven za slikanje :) Inače, to je Moleskine sveska iz Star Wars kolekcije.

U Moleskine sveske sam se zaljubila na prvi pogled. Prvi put sam ih videla kod jedne Francuskinje, nisam imala pojma ni o kom se brendu radi, ni da su popularne ili bilo šta, jednostavno za mene su bile savršene. Njihov je dizajn jednostavan i minimalistički, a da su pritom vrlo funkcionalne i kvalitetne. Sa Amazona sam naručila ovu i još jednu manju (koju sam poklonila). Ova koju imam ima datume i lepo izdeljene strane a na kraju se nalazi džepić (na slici dole) i u njemu Address book. U svakom slučaju, ovo su mi najdraža sveske, jedino što su malo skuplje (oko 15 EUR). Ako se ne varam, pojavile su se i kod nas.

Sveske veoma slične današnjim Moleskine sveskama pravljene su u malim manufakturama u Parizu tokom 19-tog i 20-tog veka, a koristili su ih brojni umetnici poput Van Goga, Oskara Vajlda, Hemingveja… (http://en.wikipedia.org/wiki/Moleskine). Savremena verzija izrađena je po opisima engleskog pisca Brusa Četvina.

sveska16

sveska17

sveska6

Sledeću svesku kupila sam u knjižari Vulkan, koštala je oko 500 dinara. Unutra je obična sveska se linijama (nema izdeljenih datuma itd). Sam dizajn korica mi je jako lep i veseo.

sveskab

sveska10

sveskaC

sveskaz

I ovu svesku sam kupila u knjižari Vulkan s tim što je definitivno overpriced (oko 1.500 dinara!), ali je kupovina bila malo na brzinu, pa eto. Elem, ovo mi je trenutno “aktuelna” sveska i korstim je svakog dana. Datume nema pa ih ručno upisujem. Takođe ima džepić na poslednjoj strani i hartija je odličnog kvaliteta.

sveska1fj

sveska2

sveska3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply