Guerlain Terracotta Loose Powder Kohl Liner – Noir

By Jelena

Ono što prilikom šminkanja na licu najviše volim da istaknem su oči. U skladu sa tim, od kada sam počela da se šminkam, pored maskare najvažnija mi je crna olovka kojom mogu da oivičim unutrašnjost oka (takozvane kohl olovke). Koristila sam razne brendove, a najduže sam se zadržala na Bourjois kohl olovci, zbog odnosa cene i kvaliteta. Druga jako dobra olovka koju sam probala bila je Givenchy Magic Kohl eye liner pencil (košta oko 15 evra i  mogu da kažem da je sjajna).

Ipak, postoji jedan proizvod koji sve prethodno nabrojano baca daleko iza – radi se o praškastom proizvodu koji može bezbedno da se stavlja u unutrašnji deo oka, to je Guerlain Terracotta Loose Powder Kohl Liner. Košta oko 25 evra, dolazi u simpatičnom pakovanju koje podseća na tradicionalne proizvode iz Indije. Dosta blogera oduševljeno je ovim pakovanjem, meni nije baš toliko fascinantno i za padanje u nesvest :), ali sigurno mogu da kažem da je – lepo. I neobično izgleda u torbi, ljudi ne mogu na prvu da pogode šta je to.

 

067950

Što se tiče nanošenja, ja ga nanosim kao običnu olovku samo vrlo pažljivo i polako a pre samog nanošenja dobro otresem štapić (u protivnom prah pada po licu i odeći a nanošenje je neravnomerno). Bilo kako bilo, mislim da nije ništa komplikovano samo treba malo vremena da se naviknete. Drugi metod je tzv. indijski – štapić se stavi uz ugao oka, oko se zatvori i štapić se provuče tako da ujedno našminkate i gornje i donje uglove uz same trepavice. Možete naći dosta objašnjenja za ovaj metod na Youtube.

Guerlainkohl1

Kohl ili kajal je šminka koja je postojala i pre nove ere, koristi se u Južnoj Aziji, na Bliskom Istoku, u Zapadnoj i Severnoj Africi. Nose je uglavnom žene ali u nekim zemljama i deca i muškarci. U Indiji se koristi jako dugo, a majke stavljaju kohl na oči deteta vrlo brzo po rođenju jer postoji verovanje da na ovaj način “jačaju dečije oči”, dok drugi veruju da se ovako vrši prevencija uroka :)

Smatram da je ovo izuzetan proizvod i,ako su vam crne olovke važne i ako ih često koristite onda obavezno nabavite ovu, sigurno se nećete pokajati. Prosto, kvalitet i trajnost su nenadmašni i cena ne bi trebalo da bude prepreka, imajući u vidu koliko će vam dugo trajati. Ja sebe ne smatram našminkanom ako nemam izvučenu crnu unutrašnju crtu na oku – imam crna kosu i tamne oči i to je vrsta make-up-a koja mi najbolje stoji. Ako ste u sličnoj poziciji, ne razmišljajte predugo – Guerlain Kohl je svakako investicija koja se isplati. ll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply