Afrodita AHA pena za ciscenje lica

By Jelena

afrodita3

Afrodita AHA pena za čišćenje lica je jedan od meni omiljenih proizvoda koje koristim za umivanje. Za ovaj proizvod sam saznala na jednom hrvatskom forumu i dugo godina jedini problem bio je – dostupnost. Kupovala sam ga obično na sajmu kozmetike. Meni je ovo divan proizvod, inače deo Afroditine AHA linije (proizvodi sa glikolnom kiselinom). Moje iskustvo sa penama za čišćenje je da se gotovo po pravilu radi o proizvodima koji isušuju kožu lica. Međutim, sa ovom Afrodita penom je drugačije – potpuno je neagresivna. Lice je čisto a da pritom nije isušeno.

Glikolne kiseline vrše hemijski piling čime osvežavaju kožu i vrše prevenciju prevremenog starenja. Svake zime koristim neki od proizvoda sa glikolnom kiselinom i ova Afroditina pena idealan je dodatak tome. Na bočici čak piše da ne nadražuje oči i da se može koristiti za skidanje make-up-a sa očiju (nisam probala).

Proizvod nema boju a kada se istisne postaje pena. Pakovanje je ok i praktično a pena za umivanje izgleda ovako:

afroditaAHApena1

Trenutna cena ovog proizvoda je 860 dinara za 200 ml što mislim da je sasvim korektno.

afrodita4

Namenjena je svim tipovima kože. Nanosi se na vlažnu kožu i masira nekoliko minuta. Aktivni sastojak su blage voćne kiseline. Koristi se u kozmetičkim salonima za pripremu kože za dalji tretman, a naravno, može da se koristi i kod kuće. Ako se mučite sa proizvodima za čišćenje i ako vam je koža sklona isušivanju, preporučujem vam da probate ovo, zaista je neagresivno.

afroditapena2

ll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Comments on Afrodita AHA pena za ciscenje lica

 1. LeClaire
  December 8, 2013 at 12:24 pm (1802 days ago)

  Ovu sam penu merkala neko vreme, ali uvek me plasi to isusivanje koze, jer mi je koza vec dehidrirana. Mozda se okurazim i probam! :)

  Reply
  • Jelena
   December 8, 2013 at 12:32 pm (1802 days ago)

   Ne isušuje, videćeš, baš zato je i sjajna :) Probaj obavezno :P Jedino mi se čini da je ranije bila malo jeftinija.

   Reply
 2. Marija
  March 27, 2016 at 6:19 pm (962 days ago)

  Gde u Srbiji može da se kupi ova pena?

  Reply

Leave a Reply